Wandeling door de tuin

Kijktuin de Vorst Hof
een festival van kleuren en vormen

Wandeling door de tuin

Aan de voorkant van de meer dan 100 jaar oude en zwart geverfde, voormalige koetsierswoning kom je deze sfeervolle cottagetuin binnen, smalle paadjes slingeren door de tuin. In de voortuin staan twee rode treurbeuken te midden van heel veel bloeiende planten.

Kleur is rijkdom

De zijvakken zijn op kleur ingeplant, een respectievelijk geel, purper en wit hofje. Met bijzondere planten zoals Helianthus Salicifolius, Cimicifuga “Queen of Sheba en de Anemonopsis macrophylla “White Swan”, alleen voor de namen zou je ze al willen hebben.

Kom je om de hoek in de achtertuin, dan waan je je in een bloemenschilderij

Vooral in juli en augustus is het een bloemenfeest in deze cottagetuin met een diversiteit aan bloeiende planten, waaronder diverse soorten Persicaria, Thalictrum, Sanguisorba, Helenium, Croscosmia etc.. Felle kleuren en zachte pasteltinten.  Een kakafonie aan kleurenpracht, wild en betoverend. De basiskleuren zijn veelal rood, rose, paars en lila.

Vijver zorgt voor leven in de tuin

In het midden een heldere vijver, omgeven door weelderige borders en aan de achterkant een verhoogde plantenborder. Een vijver is een rustpunt in de tuin. De bloemen weerspiegelen in het water. Achter de vijver loopt een verhoogd pad, afgezet met oude dakpannen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de tuin hebt. Dit niveauverschil maakt de tuin spannend.

Druk, weelderig en vrolijk

Druk omdat de ruimte van de 500 meter grote tuin volop wordt benut en alle planten dicht op elkaar staan. Elke centimeter wordt benut. Vrolijk en weelderig omwille van de grote diversiteit aan kleuren. Ondanks de ligging in een woonwijk, waan je je in een droomtuin ver weg van de bewoonde wereld, doordat de tuin volledig is omheind door hoge hagen.

Het laat de tuin vlammen

Vanaf de veranda zijn steeds prachtige kleurencombinaties en een verscheidenheid van vaste planten en dahlia’s te bewonderen in deze cottagetuin. Het laat de tuin “vlammen”.

Aardig is de oprit die aan de kant met de buren is afgezet met een  meter lange houtstapel met daarop een Sedumtuin.

0

1

2

3

4

5

6

7

0